Het kwekerscollectief in de tulpen

Wij zijn ColorPack

Samen sta je sterk, dat is de reden waarom een aantal tulpenbroeiers in 2008 een samenwerking zijn aangegaan. Samen hun tulpen in grote volumes verhandelen en supermarkt klaar verpakken van oktober tot en met mei.

Zes tulpenbroeiers, twee inpaklocaties en goed voor ongeveer 200 miljoen tulpenstelen per jaar. Om dit volume te kunnen verwerken en zo vers mogelijk bij de consument te krijgen werken wij op een efficiënte en duurzame manier.

Zo min mogelijk schakels in de keten, inpakken bij de bron en het liefst
af tuin leveren. Alles om onze klant te ontzorgen. Voor een overzicht van voorbeeld producten verwijzen wij u graag door naar onze producten pagina.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij geven u graag garantie op maatschappelijk verantwoord gekweekte tulpen. In bezit zijn van de juiste certificeringen, elkaar scherp houden op het gebied van duurzaamheid en de nieuwste innovaties zijn hier onderdeel van.

Alle kwekers zijn in bezit van een GAP certificering en hebben een 100% GRASP score. De inpak locaties zijn in bezit van een COC-certificaat         
(nr. 4063061108845).

Hiernaast houden de telers elkaar scherp op het gebied van duurzaamheid. Zo komen de onderwerpen gebruik van gewasbescherming, energieverbruik, arbeidsomstandigheden en afvalverwijdering regelmatig aan bod.

Tulpen ECO-Pack

Duurzaamheid en innoveren staan bij ons voorop. Door de nieuwste innovaties en ontwikkelingen gaan wij ervoor onze milieu-impact zo laag mogelijk te houden. Zo heeft bijvoorbeeld één van onze team leden de  ECO-Pack ontwikkeld.

De ECO-Pack is ontwikkeld om het overbodige verbruik van papier tegen te gaan. In plaats van de tulpen in papier in te rollen worden deze in de ECO-Pack gerold. Door de ontwikkeling bespaart alleen ColorPack al ruim 100 ton aan papier. Er wordt niet alleen op papier bespaard, maar ook op transport en arbeid. Minder handelingen en meer bloemen per fust.